← Tilbage til nyheder

ØIF vil vinde det tabte tilbage efter corona!

maj 8, 2022

Det er ingen hemmelighed at corona har været hård ved ØIF. Vi har siden 2019 tabt 280 medlemmer, hvilket svarer til hvert 3. medlem.

En så stor medlemstilbagegang har indflydelse på rigtig meget i en forening som vores. De enkelte hold får færre deltagere, der er hold som ikke kan oprettes og alting bliver vanskeligere.

Corona har også haft stor betydning for vores økonomi. Med færre medlemmer får vi færre kontingentkroner i kassen, som igen påvirker vores medlemstilskud fra kommunen. Corona har også aflyst mange af de arrangementer vi normalt tjener penge på, så det er gået den forkerte vej.

Vores indtægter er i perioden fra 2019 til 2021 faldet fra over 800.000 kroner til under 340.000 kroner – en nedgang som svarer til ca. 60%. Heldigvis har vi samtidig modtaget hjælp fra både de offentlige coronapakker og lokale fonde, men i alt har vi over 2 år mistet en indtægt på ca. 700.000 kroner.

Kan vi som forening overleve det? – Ja, det kan vi, fordi vi vil.

Der er især 2 grunde til at vi mener vi kan komme tilbage til en situation der ligner den i 2019, hvor vi var over 700 medlemmer og vi havde en omsætning på over 800.000 kroner.

  1. Når aktiviteter lukker ned, er der også omkostninger der falder væk – og sammen med de ekstraordinære tilskud vi har modtaget, har det betydet et mindre resultat på ca. 150.000 kroner i forhold til hvis 2020 og 2021 havde været ”normale år”
  • Vi gik ind i perioden med corona med en sund økonomi, og det er den stadig.

Vi har derfor i bestyrelsen besluttet at vi vil kæmpe for at vinde det tabte tilbage – og vi har sat os det mål, at om 3 år, hvor vi kan fejre 150 års-jubilæum, er vi igen over 700 medlemmer.

Hvordan når vi så det mål?

For det første indfører vi ”fælleskontingent” – dvs. at man som medlem i ØIF kan dyrke alle de idrætter man har lyst til, når man har betalt én gang. Hidtil har man skullet betale for hver aktivitet man var en del af.

For det andet så nedsætter vi kontingenterne betydeligt. De fleste vil opleve en besparelse på mellem 30 – 50 % af de hidtidige satser, og når man har betalt én gang, så er ”resten gratis”. Der vil dog være en ekstra betaling hvis man vil være med i Fitness eller svømning. Fælleskontingent med lavere satser indføres pr. 1. august 2022.

For det tredje vil vi styrke sammenholdet og frivilligheden i ØIF.

Derfor inviterer vi til Åbent Hus onsdag den 8. juni klokken 17.00 på vores arealer i og omkring Hallen og fodboldbanen. Her vil alle, såvel nye som gamle medlemmer kunne høre meget mere og ”de nye tider”, prøve nogle af vores aktiviteter, overvære fodboldtræningen for vores ungdom, eller måske komme med nye ideer til aktiviteter i ØIF. Vi tænder op i grillen, så du kan medbringe aftensmaden og vi hygger i et par timer.

Sammen vil vi arbejde på at nå vores målsætning om at vinde det tabte tilbage. Vel mødt den 8. juni.

På bestyrelsens vegne

Mogens Christiansen

Formand for ØIF