Østermarie Idræts Forening

11. Kreds

Den 22. marts var der festlig afslutning på sæsonen i ØIFs gymnastikafdeling. Spring, dans og rytme fyldte gulvet, da mere end 200 gymnaster deltog i opvisningen. I alt 10 forskellige hold viste, hvad de har lært igennem vinteren. Bolde, ringe, airtrack og madrasser er lagt klar.

Marianne Jensen, formand for gymnastikafdelingen, kommer op til speakerbordet med de sidste ting: ”Nu er vi klar og jeg glæder mig, det er altid en god aften”, siger hun. Og hallen er da også flot pyntet og lysene sat op og fanerne klar hos fanebærerne. Man kan også mærke spændingen hos gymnasterne, der er klar til at vise forældre, søskende og venner, hvad de har trænet på i år.

ØIF hold 2019

Multi Kidz- og Parkour-holdene havde i år nye ting med. Der er indkøbt flere og større redskaber til at udfordre gymnasterne i at komme hurtigst muligt fra a til b; over, under, igennem, ned fra og op over går det i fuld fart. Der er øvet balance og rullefald, så alle kommer sikkert igennem banerne, der i år bød på to overraskelser. Første indslag da multikids-gymnasterne havde en sofa stående på banen, som de sprang over, mens gymnasterne på parkourholdet havde en fuld-skala hest stående. "Parkour handler om at bruge elementerne til at komme frem, derfor har vi fundet nogle andre ting, blandt andet dagligdags ting og sat på banen", fortæller træner Claus Ellekjær.

At gymnastik også er bundet af traditioner, kan ses når fire generationer samlet har taget plads ved et af bordene i hallen. ”At komme til forårets opvisning er en familiefest, det er en god aften for alle”, fortæller de. Familien har i generationer været deltagere, trænere og ledere i gymnastikafdelingen. Og traditionen fortsætter, idet en af familiens yngste går på mor/far-barn holdet.

Netop de yngste medlemmer i foreningen på mor/far-barn holdet indtog i år gulvet på små scootere iført super-heltekapper.

Traditionen tro var der i aftenens program også pokaloverrækkelser og der blev uddelt både fem- og tiårs-pokaler, mens også et særligt jubilæum skulle markeres: der lød en stor tak til Liselotte Pedersen, der kunne fejre 40-års jubilæum. Liselotte har flere gymnaster, der har fuldt hende gennem tiden og på de forskellige hold. I år havde hun dame-holdet på gulvet med serier til musikken fra bland andet Grease.

Gymnastik afspejler dog også tiden, vi lever i, hvilket kunne ses i andre serier, der indeholdt blandt andet Fortnite-elementer. Samtidig er gymnastik for alle aldre – dagens ældste deltager er 89.

Nana og familie er til opvisning for første gang, da det har været sønnens første år i afdelingen. ”Det har været hyggeligt og de er seje, børnene”, fortalte hun.

Spørg man blandt gymnasterne har de svært ved at pege på, hvad der har været det bedste – det hele er sjovt. Men for Two Step-holdet har især en begivenhed været mindeværdig. Two Step holdet besøgte nemlig dansestudiet Global Kids i år. Her fik de danset med en af de bedste dance hall-dansere. Camilla Dybeck, der er træner på 3. sæson for Two Step, er også særligt glad for denne tur. Pigerne fik prøvet noget nyt, men det vigtigste var, at de fik styrket deres venskab, hvilket pigerne også selv lagde vægt på. Two Step er dans, men skal også være sjov og ballade, og efter holdets opvisning på gulvet er Camilla også stolt: ”De har lært serierne, men jeg er særligt stolt af, at de fik danset sammen som et hold”. Camilla og Two Step deltager også i Aakirkeby. ”Det er en oplevelse at være til opvisning og vi har trænet til det, så vi glæder os til at skulle vise det flere gange”, fortæller hun.

Fra starten af juli måned kan næste års hold og træningstider ses på øif.dk.